Homokozójáték

48 termék található.

1-20 / 48 db mutatása

A homokozást minden gyerek szereti. Imádnak építeni, homoksütit készíteni, de a fiúk az építkezéshez különböző munkaautókat is használnak. Homokozóink műanyagból készültek, amik a legelterjettebbek manapság, talán a jó áruk és tartósságuk miatt. Bár a fa homokozók is nagyon jók, de mivel a homok úgy jó ha nedves, ezért az a fát korhasztja és hamar tönkreteszi. A homokozóból természetesen a homokozós játékok sem hiányozhatnak, amiket szintén megtalálsz webshopunkban.
A homokozásnak nagyon fontos fejlesztő képességei vannak. Itt felsorolunk párat, hogy miért vegyél homokozót otthonra a gyermeknek, miért is hasznos ez neki:

  1. Segít a fizikai fejlődésben: A gyerekek számos izomzata mozog a homokozás során és ez fejleszti az izomzatot.
  2. Képzelet fejlesztése: Milyen várat, vagy házat, vagy alagutat, vagy formát, vagy, vagy és sorolhatnánk épít a gyerek, annak csak a fantáziája szab határt illetve folyamatosan szélesíti azt.
  3. Érzelmeket fejez ki és fejleszt: Nagyon fontos érzelmi kifejező eszköz a homokozós játék, mert a gyermeke anélkül tudják kifejezni magukat, hogy azt szóban kellene nekik megtenniük. Tehát ja jól figyelsz sok mindent le fogsz tudni szűrni abból ami a homokozóban készül.
  4. Segít a szociális készségek fejlesztésében: A gyerekek szeretnek együtt is homokozni és ekkor általában próbálják saját akaratukat véghez vinni a másikkal szemben. Nagyon komoly szocializálódás megy végbe egy homokozós játék alatt.
  5. Segít az odafigyelésben és koncentrációban: Egy vár megépítése nagy odafigyelést igényel a gyerektől.
  6. Immunerősítő is: Azt minden szülő tudja, hogy a gyermeknek kell egy kis kosz, és ez így is van. Azok a gyerekek akik sok időt töltenek a szabadban, egészségesebbek és ellenállóbb a szervezetük a kórokozókkal szemben, mint azoké a gyerekeké akik vegytiszta szobában játszanak egész nap. Ezért azt javasoljuk engedd ki a gyereket a homokozóba, hagy játszon.

Meg kell, hogy említsük hogy a homokozóban számít az etikett. Nem szórjuk a homokot mindenkire, mert semelyik gyermek nem szeret hajat mosni időnap előtt. Félő továbbá, hogy a homok a szembe kerül és az bizony nagy fájdalommal jár a kicsiknek. Ha elvesszük más homokozós játékát azt ha a tulaj kéri adjuk oda, mert az az övé. Ha nem akarja a gyerekünk visszaadni, akkor ajánljunk fel a saját homokozós játékaink közül párat. Ha véletlenül elrakjuk valakinek a homokozós játékát, azt illik legközelebb visszavinni a játszótérre. Otthon persze ezzel nincs gond. A homokozóba ha az idő engedi tartózkodjunk mezítláb, mert ezzel elkerülhetjük a földről a cipő talpán összegyűlt bacik becipelését a homokozóba. Ha a homokozót kis pancsolóként használjuk, akkor minden nap öntsük ki a vizet és másnap friss vizet rakjunk bele.