Babaház

22 termék található.

1-20 / 22 db mutatása

Babaházak gyerekeknek

A babaház egy lányos szoba éke lesz, amivel kislányod hosszú ideig fog játszani. A fából készült játék babaházak egyik nagy előnye, hogy nagyon tartósak, több évig is nagyszerű játéka lesz gyermekednek. A babaházak legtöbbje bútorokkal és egy babacsaláddal van összecsomagolva. Ezen kívül ajánljuk még játék bababútorainkat is, melyet szintén ebben a kategóriában találsz.

A babaházak előnye fejlesztési szempontból:

A babaházak a gyermekeknek egy képzeletbeli világot teremtenek és ebben a világban tud fejlődni a személyiségük, önbizalmuk és szociálisképességük is. Mivel a szerepjáték során sok az interakció és a babák vagy esetleg játékfigurák komunikálnak egymással, így a gyermekek beszédkészsége, intellektuális és szociális készége is kiválóan fejlődik a játék közben. A gyermekfejlesztési szakértők szerint a szerepjáték segíti a gyermekeket a bizalom és az öntudat megszerzésében, és ez a tanulás kulcsfontosságú eleme is a fejlődésnek.

Hogyan és miket tudunk tanítani gyermekekünknek egy babaházas játék közben

A következőket javasoljuk mialatt a gyerekek a babaházaikkal játszanak és közben egy szerepjátékban vannak benne a babáikkal

  • Kérd meg a gyermekedet, hogy játsza el a napi rutinfeladatokat reggeltől estig a lefekvésig. Ezeket az eseményeket rendezze sorba, ahogy egymás után következnek a nap folyamán. Nagyon érdekes lesz megfigyelni a szülőnek is, hogy gyermeke, hogyan látja a körülötte lévő világot és abban az embereket és azok szerepét.
  • Kérd  meg a gyeremeked, hogy rendezze át a babaházat úgy, hogy minél több vendég befogadására legyen az alkalmas, mert éppen egy szülinapot ünnepel az egész család, sőt még a távoli rokonok is eljönnek. Ezzel tudunk neki segíteni közeli és távoli hozzátartozóink megismertetésében, illetve a megfelelő térlátás kialakulásában.
  • A gyermeked különböző apró tárgyakkal fel tudja turbózni a babaház berendezését, engedd, hogy képzelete szárnyaljon, Ő ki fogja tudni tatlálni,hogy a vattapamacs az egy új párna, vagy ezzel még kényelemesebbé tehetők az ágyakhoz kapott párnák, és így tovább...
  • Adj a gyermeknek egy konkrét megoldandó feladatot,amit a babáival el tud játszani. Pl. az egész család leül megnézni egy műsort a TV-ben, de valaki mégis mást szeretne nézni, mint a többiek. Vajon a gyermek, hogyan oldja meg ezt a szituációt? De lehet ez egy társasjátékis a babák között, nevezze el a babákat ésbiztassa őket a játék során. Ki lesz a nyertes?
  • Könnyedén bevonható egy ilyen babaházas játékba a matematikai alapok elsajátítása is. Hányan vannak a nappaliban? Mennyi bútor van a hálószobában? Ha még egy-két barát átjön,hányan leszünk? És ha valaki elmegy mennyien maradunk? És így tovább.